Over Pablo

 

De Jager’s Miek’s Mario (Offem Minos x Ralph)

(Geb. 18-4-1998)

Pablo is een New Forest pony en ik heb hem als 2,5-jarige ruin gekocht. De vader van Pablo is de goedgekeurde, prestatie hengst Offem Minos. Hij is zowel op de hengstenkeuring als in de hengstencompetitie in 1998 kampioen geworden. Offem Minos is ook met succes in de sport uitgebracht. In 2000 is hij Gelders kampioen springen in de z-klassen geworden en hij heeft m2-dressuur gelopen. De nakomelingen van Offem Minos doen het ook goed op keuringen en in de sport.

Achter de moeder van Pablo zit de preferente dekhengst Ralph. Ralph werd kampioen op de hengstenkeuring in 1994. Ralph staat bekend om het geven van goede karakters en talentvolle springers. Hij is in 2006 op 22-jarige leeftijd naar Zweden verhuisd.

Op 3-jarige leeftijd heb ik Pablo zadelmak gemaakt. Naast dat ik hem zelf reed, heeft hij ook af en toe in de lessen bij manege de Eikenhoeve mee gelopen. Later ben ik zelf lessen gaan geven op Pablo en heb ik M1 dressuur met hem gereden. Pablo is een typisch ‘aarde-paard’. Hij is erg lief en betrouwbaar en hij past zich aan de ruiter aan. Een van zijn grootste hobby’s is lekker eten!