Over Mira

Mijn naam is Mira Beijlen en ik ben op 11 augustus 1986 geboren in Emmen. Ik ben op 8-jarige leeftijd begonnen met paardrijden op manege Rietzicht in Erica. In deze tijd deed ik ook aan voltige (gymnastische oefeningen op een bewegend paard) en heb ik mijn ruiterbewijs gehaald.

Toen ik bijna 14 werd, kocht ik mijn eerste pony (Pablo) en tot mijn 18e hielp ik met o.a. zadelmak maken, lesgeven en het begeleiden van ponykampen bij manege ‘De Eikenhoeve’ in Schoonebeek.

Van 2005 tot en met 2012 heb ik de opleiding logopedie in Groningen en de opleiding docent Nederlands (2e graad) in Leeuwarden gevolgd. Daarnaast gaf ik paardrijlessen aan jong en oud op Pablo en kocht ik een veulen (Bia) erbij.

In 2013 heb ik nog een jaar dressuur wedstrijden met Pablo gereden. We zijn M1 geklasseerd. Eind 2014 heb ik weer een onbeleerd paard (Bente) erbij gekocht.

Met Bente ben ik in april 2015 begonnen bij de NCSAH (Neo Clasical School for the Art of Horsemanship). Ik heb het diploma Basis Trainer en Basic Instructor behaald en ik heb  een certificaat voor het eerste jaar tot School Trainer en School Instructor gehaald in 2017. Daarnaast heb ik in 2015 de opleiding tot WOW-fitter in Nederland en in Engeland met succes afgerond en heb ik in 2018 een aspirante ORUN-diploma gehaald.

Voor mijn werk als NT2-docent heb ik in 2018 nog een NT2-diploma gehaald. Verder ben ik in september 2016 en in juni 2019 moeder geworden van respectievelijk een zoon en een dochter. Op dit moment heb ik niet veel tijd voor mijn paardenhobby. Hopelijk komt dit wel weer in de toekomst!