Over Bia


 

Biagiotti Utopia (Contendro 2 x Peter Pan x Burggraaf)

(Geb. 10-04-2006 )

 

 

Bia heb ik gekocht als veulentje. Haar vader is de opvallende hengst Contendro II, die in 2003 na zijn goedkeuring, verkocht werd voor 240.00 euro. In 2004 heeft Contendro II met zeer veel succes de verrichtingsproef in Adelheidsdorf afgelegd. Hij werd bij het springen 1e met een hoge index van 142,77 en werd 2e in het algemeen klassement met een index van 132.06. Contendro II is gefokt uit de bekende merrie Bravo, die ook het internationale springpaard Caretano Z (befaamde Holsteinerstam 104a) voortbracht. Momenteel loopt Contendro II in Rusland de 1.45m parcoursen.

Achter de moeder van Bia zit de geweldige springvererver Peter Pan. Hij is de zoon van de beroemde hengst Pilot. Peter Pan heeft enorme springcapaciteiten, grote bewegingscapaciteiten en een fantastisch type. Op dit moment springt Peter Pan internationaal in Italië. Daarachter vinden we de preferente hengst Burggraaf. Deze hengst sprong in het verleden zelf internationaal en hij was zeer bekend in de fokkerij. Tijdens het puissance-springen, in 1991 op Indoor Brabant, sprong Burggraaf een muur van 2.10 meter hoog.

Naast deze sterke vaderlijn heeft Bia ook een hele goede, bekende moederlijn. De Lady Réveil-stam is een wijdvertakte stam, die teruggaat op de kroon, preferente Lady Réveil van Wittenstein. Een groot aantal goedgekeurde hengsten en sportpaarden zijn terug te leiden naar haar. In de internationale Family Ranking dressuur, staat sinds 2008 de Lady Réveil-stam (merrielijn NL 27) zelfs als hoogste genoteerd!

Bia’s karakter vertoont het meeste van het ‘hout-type’. Wanneer ze respect en vertrouwen in je heeft, is ze heel fijn in de omgang en gaat ze voor je door het vuur. Ze wil heel graag aan het werk en ze zal niet snel heel erg schrikken. Ze is een lekkere knoeier bij het eten. Ze neemt een hap voer uit de bak en gaat over de deur om zich heen staan kijken. Houtpaarden staan verder bekend om hun hoge pijngrens en doordat ze vaak niet voorzichtig zijn, zijn ze blessuregevoelig. Helaas heeft Bia ook een blessure opgelopen tijdens het opgroeien.

Bia vindt het erg leuk om buitenritten te rijden. Verder is Bia PROK-gekeurd en ondanks haar beperking heeft ze op de merriekeuring toch gemiddeld 70 punten voor exterieur en de springonderdelen weten te behalen. Ze is een echte knuffel en ze vindt het leuk om buiten te rijden! Bia was aangemeld als draagmerrie voor het dekseizoen 2017. Helaas was Bia niet drachtig dus zij wordt nu recreatief gereden.