Over Bente

bente-vlechtjes

 

Baydento (Cardento x Orame x Flemmingh)

(Geb. 29-06-2006 )

 

Bente heb ik eind 2014 als 8-jarige, onbeleerde merrie gekocht. Als vader heeft zij de elite hengst Cardento, zoon van Capitol I. Cardento heeft zich bewezen op het hoogste niveau en behaalde zilveren medailles op het EK, WK en de Olympische Spelen van Athene. Zijn kwaliteiten vererft hij ook, want veel van zijn nakomelingen springen op het hoogste niveau. Verder ontving hij al 5 keer de ‘Breeders Trophy’ en werd hij tweemaal gekozen tot ‘Hengst van het jaar’ in Zweden. In Zweden is hij ook de aanvoerder met een index van 165.

Achter de moeder van Bente zit Oramé, een afstammeling van het allerbeste prestatiebloed met fokhengsten als Cor de la Bryère, Capitol, Caletto II, Ramiro, Almè en Indoctro. Op 6-jarige leeftijd heeft Oramé de finale van de Hengstencompetitie gewonnen. Ook was Oramé met Jur Vrieling op jonge leeftijd zeer succesvol in de internationale springsport. Verder doen zijn nakomelingen het erg goed op keuringen en in de sport. Daarachter zit de preferente hengst Flemmingh. Flemmingh staat ook bekend als de vader van Krack C, die op het hoogste niveau onder Anky van Grunsven heeft gepresteerd. Flemmingh heeft verschillende, internationale nakomelingen geproduceerd in diverse disciplines.

Bente is eerst ingezet geweest als fokmerrie. Er zijn bij haar 2 nakomelingen van Ukato gefokt. Gemke staat bij Dijkstra sportpaarden in Coevorden en Fernando is naar het buitenland verkocht. De laatste KWPN standen in Nederland zijn M+6 en M+7. Inmiddels heb ik Bente zadelmak gemaakt. Bente heeft als karakter vooral het ‘vuur-type’ in haar. Ze is heel erg enthousiast en ze is altijd de eerste die je begroet. Bente kan erg nerveus worden als er iets nieuws gebeurt of als een ander paard bijv. op buitenrit gaat. Wanneer Bente onrustig is, heeft ze ook totaal geen aandacht voor eten. Ze wil overal bij betrokken worden en kan heel erg genieten wanneer ze alle aandacht voor zich zelf heeft, bijv. bij een lekkere poetsbeurt!

20161128_131116